Kirjat

Linux.fista
Versio hetkellä 7. tammikuuta 2007 kello 00.53 – tehnyt Heikki (keskustelu | muokkaukset) (yhdistin artikkelin kirjoja kanssa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Linuxista ja UNIXista on kirjoitettu vuosien saatossa runsas määrä kirjoja. Osa niistä on vasta-alkajille tarkoitettuja, ja siten suurimmilta osin vanhentuneita - graafiset käyttöliittymät, asennusohjelmat, ym. kun varsinkin Linuxissa ovat muuttuneet viime vuosien aikana huimasti. On kuitenkin kirjoja, joissa käsitellään UNIX:n periaatteita syvällisemmin, ja joiden sisältö ei periaatteessa koskaan vanhene.

Tällä sivulla kirjat on jaoteltu aloittelijoiden oppaisiin ja edistyneempään kirjallisuuteen, joka on valitettavasti pääosin englanninkielistä.

Aloittelijoille ja miksei edistyneemmillekin

Edistyneemmille

Eric S. Raymond: The Art of Unix Programming

Tämä kirja soveltuu nimestään huolimatta myös vähemmän ohjelmointia harjoittaville. Se kuvaa UNIXin syvällistä olemusta yleisellä tasolla ja auttaa ymmärtämään sen hienouden. Kirja on luettavissa Internetistä, mutta sen voi myös ostaa joko sivulta tai (hyvin varustetusta) kirjakaupasta.

Muita

  • RUTE
  • Usein suositeltu perusteos Linuxin ja muiden Unixien toiminnasta on myös Æleen Frischin Essential System Administration, jonka ensimmäiset versiot julkaistiin jo 1990-luvulla, uusin painos on kuitenkin vuodelta 2002.